How change MS SQL Collation, JAK změnit MS SQL Collation

SQL_Server

Jednou jsem takhle prováděl nějaké testování vypečené aplikace a když se mi ji nedařilo nainstalovat, zjistil jsem, že mám v MS SQL nastaveno špatně Collation (ve zkratce. – používá se pro  řazení znaků v MS SQL). No nejsem MS SQL guru a tak jsem upřímně poprvé na něco takového narazil.  V minulosti se prostě nevyskytla chybka ohledně této konkrétní věci a tak nebylo třeba se  ji zabývat. Jenže co když už máte MS SQL server nainstalovaný a nakonfigurovaný ?  Server se dá reinstalovat, což jsem stejně nakonec udělal :), protože jsem si vybral i špatnou verzi MS SQL,  ale Collation se dá změnit i bez reinstalace MS SQL.

Protože jsem dnes opět instaloval MS SQL server pro otestování app a opět jsem narazil na špatný výběr Collation v MS SQL serveru, rozhodl jsem se podělit se a vložit na tyto stránky postup,  jak lze Collation rychle změnit. Zde je prověřený postup.

 

1. Zastavte všechny MS SQL služby / (stop all MS SQL services )

2. V příkazové řádce cmd.exe pod administrátorem spusťte následující příkaz (verzi Collation je na vás, já přikládám tu , kterou jsem potřeboval) / (in cmd.exe run command let below)

Setup /QUIET /ACTION=REBUILDDATABASE /INSTANCENAME=<InstanceName>
/SQLSYSADMINACCOUNTS=<AdminAccount> /[SAPWD=<Password>
/SQLCOLLATION=Latin1_General_CI_AS

3. Spusťte všechny MS SQL služby / ( start all MS SQL services)

 

MSSQLCollation

marwin se představuje:

IT Engineer Design, Implementation and Administration of Microsoft products. Active Directory and MS Exchange systems, Hyper-V, SCOM
Příspěvek byl publikován v rubrice Others. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.