Jak natrvalo zapnout numlock před přihlášením do windows ( XP, Vista , Win7 )

Ti co používání Desktop jistě vědí, že v případě čísel v hesle pro přihlášení je každodenní mačkání klávesy NUMLOCK pro aktivaci čísel otravné. V případě NB se tomuto nastavení raději vyhněte v případě že častěji NB vozíte a používáte v terénu než na stole v DOCK STATION s externí klávesnicí.  Pak by jste jej zase museli často vypínat – opět ručně.

Po přihlášení jako administrátor do systému windows zmáčkněte  klávesu “ windows “ vedle levé klávesy ALT a písmenko R. Případně  Start/Spustit/regedit .Vyskočí vám  okno  “ Spustit “ v EN „RUN“ napište REGEDIT a jděte do  HKEY_USERS>.DEFAULT>Control Panel>Keyboard  v pravém okně se vám objeví „InitialKeyboardIndicators“ kliněte na něj dvakrát a změňte hodnotu na „2“ . Nyní vše zavřete a zkuste se odhlásit či restartujte počítač pro ověření funkčnosti.

POZOR ! Jiné hodnoty  raději neměňte ,  mohlo by se vám přihodit že vám již systém nenaběhne.

REGEDIT nástroj obsahuje systémové nastavení OS !

marwin se představuje:

IT Engineer Design, Implementation and Administration of Microsoft products. Active Directory and MS Exchange systems, Hyper-V, SCOM
Příspěvek byl publikován v rubrice MIcrosoft Windows (client/server). Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.