Microsoft Band už i u mě doma :) – osobní recenze

images

Je to sotva pár měsíců co společnost Microsoft uvedla na Americký trh svůj vlastní fitness náramek s mnoha funkcemi. Na českém  webu již proběhlo několik recenzí tohoto zařízení a dokonce ho i jeden český majitel, mimo jiné známí IT človíček představil na webu m.ihned.cz.

Protože mám to velké štěstí a moje přítelkyně je více než pozorná, všimla si jak mě toto zařízení zaujalo. Přestože se náramek prodává jen v USA a první várka měla být pouze do 5000 kusů, podařilo se jí jeden ulovit a nechat ho dopravit z Pensylvánie až do Prahy. Náramek jsem dostal k narozeninám a těžko bych si mohl představit, že by mě něco překvapilo a potěšilo víc. Náramek mám teprve první den, ale budu ho v následujících týdnech testovat a postupně přidávat na tento web své poznatky.  Doufejme, že s příchodem nového roku se opravdu objeví SDK a majitelé si budou moci i něco pro svůj náramek napsat.

WP_20141207_001 WP_20141207_005

1. Den

Tak jsem náramek nabyl a spároval se svou  Lumia 735. Notifikace jako jsou email, sms, twitter a příchozí hovor  jsem úspěšně odzkoušel. Asistentka Cortana mi rozumí asi tak stejně jako když se jí snažím něco zadat přímo přes telefon, tedy přesněji řečeno, většinou se mi podaří správná výslovnost  a Cortana provede se to, co jsem měl na mysli, což považuji za pozitivní. Odzkoušel jsem si nastavení budíku, ale jestli mě vibrování vzbudí se dozvím až zítra, tak uvidíme. 🙂 Každopádně po prvním dnu jsem nadšenej. Náramek nosím display-em dolu, zdá se mi to tak pohodlnější.

 

2.  Den vlastně není, protože se vracím napsat pár řádku po téměř týdnu používání náramku. Nosil jsem ho a nosím každý den, a to i po dvě za sebou jdoucí noci, kdy  jsem ho z ruky nesundal. Tedy krom chvilky, kdy bylo náramek téměř po 50 hodinách potřeba dobít. Opravdu náramek i dle dalších recenzí nezklame, když si na oficiálních stránkách přečtete, že vydrží až 48 hodin. Na pozadí jsem zvolil černou barvu, určitě bere méně energie než barva světlejší barvy a také si nenechávám posílat notifikace ze všech možných zdrojů.  Chodí mi jen emaily ze dvou schránek, sms, novinky , které mi posílá Cortana a příchozí hovory. Také si občas náramek zavibruje, když mi ráno zvoní budík :). UV senzor je vypnut. Kontrola denního měření tepové frekvence srdce naopak běží. Vibrování je nastaveno na medium a jas na minimum(i tak je vše vidět perfektně a hodiny pořád dost svítí, klidně bych jas ještě snížil).

V podstatě používám náramek zatím jen pro příchozí notifikace, jako hodinky a večer jsem ho dvakrát vyzkoušel pro monitorování spánku. Trochu zatím nerozumím, proč v době kdy mám spánek nejhlubší je moje tepová frekvence spíše vyšší, je dost vysoká :\, snad mi nic není. No uvidíme, ještě zkusím zjistit o způsobu měření více informací, třeba bude nějaké rozumné vysvětlení.

Náramek se ale jinak nosí pohodlně, mám doma Casio hodinky s gumovým táhlem a  nošení mi přijde v podstatě stejné.

Jestli bude čas, chtěl bych vyzkoušet reálný dosah, který je náramek schopen akceptovat pro zachování aktivní komunikace s mobilem přes bluetooth 4.0. No uvidíme, ale 20 cm zeď tomu dělá problém :).

 

wp_ss_20141213_0001 wp_ss_20141213_0002 wp_ss_20141213_0003

 

 

 

 

marwin se představuje:

IT Engineer Design, Implementation and Administration of Microsoft products. Active Directory and MS Exchange systems, Hyper-V, SCOM
Příspěvek byl publikován v rubrice Others. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.